Home      Niet meer leverbaar      bijna alledaags
 

 

Auteur: Rosalie Sprooten
Titel: bijna alledaags, verhalen
ISBN: 978-90-78407-31-7
Prijs: 14,90
 

Rosalie Sprooten (Epen, 1938) is sinds Bericht aan Hare Majesteit uit 1991 geen onbekende in de Nederlandse letteren. Romans als De pest voor een schip, Muren van Glas en Nieuwe huurders werden afgewisseld met historische documenten als Een vrouw voor zonen en briefwisselingen als Wederzijds. Telkens stond haar eigen Zuid-Limburgse achtergrond garant voor een authentieke kleur en toon. Zij wist de boeken na haar wereldwijde reiservaringen en het groeien van de jaren aan te vullen met diepgang en wijsheid.

In Bijna Alledaags komen al deze elementen versterkt naar voren. De verhalen gaan over haar jeugd, de oorlog, reizen naar het verre oosten, relaties en de noodzaak van persoonlijk engagement. De toon is vooral luchtig, het sentiment waarachtig. Boven alles zijn de verhalen zo herkenbaar dat ze bijna alledaags te noemen zijn.

Eerder verscheen van Rosalie Sprooten bij Uitgeverij TIC
Een vrouw voor zonen
Wederzijds

Recensie Peter Winkels (L1)
Door: Peter Winkels
Bijna alledaags is een mooie verzameling verhalen van Rosalie Sprooten, al lang wonend en werkend in de Maastrichtse regio, maar oorspronkelijk afkomstig uit Epen. Het zijn mooie observaties van mensen en hun gedragingen. We worden meegenomen over zee, naar verre oorden, maar we blijven soms ook dicht bij huis. Soms dwalen we in het verleden (meestal van Rosalie Sprooten zelf), soms lijkt het gisteren. De onderwerpen zijn nu eens "groot" dan weer kleiner. Al met al een mooi scala van Limburgers en andere wereldburgers in al hun hebbelijkheid en onhebbelijkheden.
Punt: 7

 
   
 
   
 
   
©2009 Uitgeverij TIC