Home      Niet meer leverbaar      Zuur vlees
 

 

Titel: Zuur Vlees
Literaire thriller
Auteur:Maurice Kummer
ISBN: 90-76043-74-4
Prijs: € 14,90
 

Fragment:

Dienkes ogen waren anders dan de ogen van andere meisjes. Ze schitterden als het snijvlak van een vleesbijl. Zelfs op de begrafenis van Tons moeder, zes jaar geleden, kon geen voile de glans van haar ogen vergrauwen. Toch lachten haar ogen ondanks hun metaalachtige kleur nooit koud of cynisch. Dienke was een meisje dat warmte uitstraalde. Daarom was Ton ook voor haar gevallen. Waar Dienke was, waren de mensen vrolijk, en zo iemand kon Ton wel gebruiken aan zijn zijde.
Na hun trouwen hadden Dienke en hij stukje bij beetje de slagerij van zijn ouders overgenomen. Destijds woonden ze nog in een van die nieuwe appartementen in Wijlre, waar vroeger hotel Heiligers stond. Best aardige woningen, met een magnifiek uitzicht. Je keek er uit over het hele dorp. Maar iedereen keek natuurlijk ook bij jou binnen, door die lage ruiten. Als ze een feestje hadden, stond het bier op het balkon. Hoewel ze samen in één auto naar het werk gingen, gaven ze elkaar toch iedere morgen een kus bij het sluiten van de voordeur.
Eerst hielpen ze voornamelijk in de verkoop. Maar naarmate Ton steeds meer diploma's haalde, kon hij zijn vader steeds meer werk uit handen nemen. Dat bleek zeker handig toen die een paar dagen in de week minder ging werken. Ton had misschien minder zakelijk instinct dan zijn vader, maar hij was een goede vakman en Dienke hielp hem waar ze kon. Ze was nooit ver bij hem vandaan. Tons moeder had zich toen ze nog leefde – en waarschijnlijk ook daarna – dikwijls geërgerd aan Ton en Dienkes openlijk geflirt in de winkel. Als Dienke met wangen als tartaartjes en een theatraal pruilmondje langs hem schuifelde, kon Ton het niet laten om haar een tik op haar kontje te geven, of een vluchtige kus op haar lippen. Zoiets was gebeurd voor hij er erg in had. Soms gebeurde het zelfs zonder dat hij er erg in had. Dan stond moeder met een ernstig, rood hoofd achter in de slagerij op één van hen te wachten, om met een afkeurende opmerking om de oren te slaan wie haar het eerst voor de voeten kwam, maar dan had Ton noch Dienke eigenlijk in de gaten gehad dat ze elkaar gekust hadden.

 
   
 
   
 
   
©2009 Uitgeverij TIC