Home      Kookboeken      Zelf brood bakken
 

 

Wil en Netty Engels-Geurts
Zelf brood bakken
In de oven en in de broodbakmachine
ISBN: 978-90-76043-71-5
Prijs: € 17,90
Nieuwe druk september 2013
gebonden
 
Boek bestellen?
Onder Kookboeken
 

Mijn moeder bakte haar brood zelf en haar moeder en haar moeder natuurlijk ook. De Limburgse huisvrouw heeft decennia lang haar eigen brood gebakken. In het bakkes achter de boerderij bakte ze wit brood, roggebrood, krentenbrood en vlaaien.
Wij bakken nog altijd ons brood en mijn dochters bakken op hun beurt ook weer hun brood.
Zelf gebakken brood, gebak, krentenbrood, koekjes. Zelf bakken is leuk en gezellig. Er is wat rommel, er ligt wat meel op de grond, maar weegt dat niet op tegen die heerlijke geur? Een huis dat ruikt naar brood en cake.
Zelf bakken is een hobby die geen geld kost, zeker als er al een oven in de keuken staat. En is die er niet, dan kan men beginnen met een minder kostbare broodbakmachine. En is kneden te zwaar, gebruik dan de broodbakmachine voor dit zware werk en bak het brood af in de oven.
Varieer met brood, wissel hartige en zoete broden af, maak eens een zuurdesem brood en experimenteer met steeds een andere vulling. Kies je eigen lievelingsbrood, en als het brood een keertje minder goed gelukt is, verkruimel het dan en geef het aan de vogels. Maar ga door, het is de moeite waard.

Netty en Wil Engels Geurts, Thull, Schinnen

 
   
 
   
 
   
©2009 Uitgeverij TIC