Home      Niet meer leverbaar      Waar in 't bronsgroen eikenhout
 

 

Titel: Waar in ’t bronsgroen eikenhout
Ondertitel: 100 jaar Limburgs volkslied
ISBN: 978-90-78407-43-0
Prijs 14,90 met gratis CD
 
Het lied ‘Limburg, mijn vaderland’ werd op 31 januari 1909 voor het eerst gezongen. De tekstdichter Gerard Krekelberg uit Neeritter en de componist Henri Tijssen uit Roermond schreven het ter gelegenheid van de oprichting van de ‘Vereeniging tot bevordering van den volkszang in Limburg’. Krekelberg was zanger bij het Koninklijk Roermonds Mannenkoor en Tijssen was er dirigent en het koor zong het in de Groote Sociëtiet.
 
Niemand kon vermoeden dat het lied een ware evengreen zou worden en zo’n dertig jaar later tot officieel volkslied van de provincie Limburg zou worden gekozen, zowel in Nederland als in België. Nu is ‘Limburg, mijn vaderland’ 100 jaar oud.

Met dit boekje wordt het lied en het gevoel erachter in een bredere context geplaatst door Wim Kuipers, Govert Derix, Jempi Welkenhuijzen en Guus Urlings. De prachtige illustraties zijn van Guus van Eck. Luiz Oliveira maakte de foto's van de historische plekken.

Op de bijgevoegde CD staan maar liefst 10 opmerkelijke uitvoeringen van ‘Limburg, mijn vaderland’. Van klassiek tot hafa, van jazz tot pop, van dixieland tot zate hermenie. Met artiesten uit de beide Limburgen.

Veel plezier.

 
   
 
   
 
   
©2009 Uitgeverij TIC