Home      Niet meer leverbaar      Triomf & Tranen
 

 

Titel: Triomf & Tranen
Ondertitel: een bijzonder peloton verovert de Mont Ventoux
Auteur: Herman Post
Fotografie: Ermindo Armino
ISBN: 978-94-91561-12-2
Prijs € 19,90
 
 
Op 11 januari 2013 verschijnt dit bijzonder boek over een bijzonder project. Op 20 juni 2012 beklommen negentien jongeren met een lichte verstandelijke beperking en uiteenlopende gedragsproblemen op de racefiets de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk. Dit boek beschrijft het gehele project van idee tot uitvoering.
De presentatie is op vrijdag 11 januari a.s. om 19.00 uur in het Gaiapark in Kerkrade. Daarbij zal ook de nieuwe ploeg worden voorgesteld.

 

De vijftien jongens en vier meisjes, woonachtig op diverse locaties van Gastenhof, een onderdeel van Koraal Groep, bereikten zonder uitzondering na 26 kilometer afzien de top. Tranen van emotie, van triomf en uitputting stroomden over hun wangen. Ook hun tientallen buddy’s, aanwezige ouders en andere supporters hielden het niet droog.
“Eindelijk iets bereikt in mijn leven”, was het trotse commentaar van één van de kinderen. Het succes van dit bijzondere initiatief heeft er toe geleid dat het project wordt voortgezet, maar nu als onderdeel van het behandelprogramma. In dit boek vertellen de kinderen en hun buddy’s wat deze overwinning voor hen heeft betekend en hoe hun leven er door is veranderd.
 

 

 
 
   
 
   
 
   
©2009 Uitgeverij TIC