Home      Niet meer leverbaar      Trainers waar Limburg trots op is
 

 

Titel: Trainers waar Limburg trots op is
Auteur: Wiel Verheesen
ISBN:90-76043-833
Prijs € 14,90
 

Het voetballeven van de trainers Peter Benen, Gerard Bergholtz, Jo Bonfrère, Wiel Coerver, Gène Gerards, Frans Körver, Bert van Marwijk, Jan Notermans, Huub Stevens, Sef Vergoossen, Jan Versleijen en Georg Kessler wordt beschreven in het nieuwe boek van Wiel Verheesen.

Opnieuw is zo een belangrijk stuk voetbalhistorie uit het land van Bronsgroen Eikenhout vastgelegd. Het leven van deze bekende oefenmeesters die voor het grootste deel ook nog een uitstekende spelerscarrière achter de rug hebben, staat centraal. In openhartige gesprekken met de auteur vertelden de trainers over alle facetten die hun vak kenmerken. Zij praten over hun aanpak en successen, maar ook over de stress, de pijn van de nederlaag en soms het vroegtijdig vertrek bij een club.

Wiel Verheesen heeft in de meeste gevallen hun loopbaan van heel nabij meegemaakt. Gedurende tientallen jaren bezocht hij in binnen- en buitenland de wedstrijden. Als all-round-verslaggever genoot hij ook in andere takken van sport bekendheid. Hij volgde negentien keer de Tour de France. Tevens was hij thuis in kringen van handbal- en ruitersport. Hij begon zijn loopbaan op freelance-basis. Daarna was hij vele decennia in dienst van Limburgse kranten. Als medewerker van verschillende media bleef hij het vak ook na zijn uitdiensttreding trouw. Zijn kennis van en liefde voor de sport komt in het boek Trainers waar Limburg trots op is volledig tot uiting. Eerder verscheen van hem bij Uitgeverij TIC: Limburg Wielerland.

 
   
 
   
 
   
©2009 Uitgeverij TIC