Home      Niet meer leverbaar      Tegen de vermolming
 

 

Titel: Tegen de vermolming
Auteur: Piet van der Bruggen
ISBN: 978-90-76043-97-5
Prijs: € 12,50

 

Piet van de Bruggen weet in een korte anekdote of versje meer levenswijsheid te stoppen dan een ander in een hele roman. In boeken als Op de rand van je bed (1981), Langs de kant van de weg (1983), Praatjes voor de vaak (1989), Niet te geloven (1991) en Versjes over God, mensen en andere dieren (2000) heeft hij dat voldoende bewezen.

Het nieuwe boek van Piet van der Bruggen heet ‘Tegen de vermolming’. Ook in dit boek staan korte verhalen en versjes die weemoedig, mild en vergevingsgezind stemmen. Maar de vraag naar de essentie van het leven staat vaak voorop.

In Tegen de Vermolming zijn de beste columns en versjes uit het werk van Piet van der Bruggen verzameld. Het is terecht te zien als een verwijzing naar het boek Tegen de Verzuring van bisschop Wiertz. Vermolming doet zich voor waar vernieuwing en aanvoer van frisse lucht wordt geblokkeerd en buitengesloten, verzuring ontstaat daar waar mensen door het leven worden teleurgesteld. Momenteel ziet het er naar uit dat we maatschappelijk aan het verzuren en kerkelijk aan het vermolmen zijn. Misschien ontsnapt u bij het lezen van dit boekje hier of daar een glimlach. Dat zou het begin van ontzuring of ontmolming kunnen zijn...

Piet van der Bruggen (1916) werd geboren te Schaesberg. In 1943 werd hij tot priester gewijd. Hij werkte als docent, moderator en was deken van Roermond en hoofd van de Pastorale Dienst. Na zijn pensionering was hij nog Coördinator Pastorale School Mijnstreek en wijdde hij zich aan het schrijven. In mei 2007 overleed hij na een kort ziekbed op 91-jarige leeftijd.

 
   
 
   
 
   
©2009 Uitgeverij TIC