Home      Platbook      Platbook 11
 

 


 
Platbook 11 Vastelaovend
Redactie Theo Bovens
ISBN: 978-94-91561-20-7
Pries: 9,90 
 
 

Platbook is een serie dialectboekjes voor Limburgse dialectschrijvers- en lezers. Schrijvers uit de hele provincie werken mee om telkens weer een opvallend thema te beschrijven in hun eigen verhalen en gedichten. Deel 11 van de Platbook-reeks wordt aan het begin van het nieuwe carnavalsseizoen, op zondag 10 november a.s. om 14.00 uur, gepresenteerd bij de Alfa Brouwerij in Schinnen. Ruim 100 Limburgse schrijvers hebben werk ingestuurd over het thema ‘Vastelaovend’. Voor Platbook 11 was niemand minder dan gouverneur Theo Bovens gestrikt. Hij maakte een keuze uit het ingezonden werk en schreef een voorwoord in onvervalst Maastrichts.

 

Maar liefst 104 Limburgse auteurs gaven gehoor aan de oproep om werk in te zenden over het thema ‘vastelaovend’. Zij stuurden samen zo’n 172 gedichten, verhalen, columns, prozagedichten, essays, geschiedkundige verhalen en liedteksten in. Het waren veelal humoristische, anekdotische en kleurrijke werken over de meest uiteenlopende onderwerpen die met ‘vastelaovend’ te maken hebben.

 

Platbook heeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd. Voor elke uitgave zijn er meer auteurs en meer inzendingen. Platbook 10 had als jubileumuitgave dan ook méér pagina’s tot zijn beschikking. Omdat er zo’n overweldigende hoeveelheid werk voor Platbook 11 binnenkwam, is besloten om ook dit boekje weer extra dik te maken. Gouverneur Theo Bovens selecteerde de werken voor de elfde Platbook uitgave. Bovens is een begeesterd spreker van het Limburgs en draagt boekuitgaven in het Limburgs (het Platbook in het bijzonder) een warm hart toe. Hij zal op 10 november a.s. het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

 


 
   
 
   
 
   
©2009 Uitgeverij TIC