Home      Niet meer leverbaar      Op de kaart
 

 

Titel: Op de kaart, verhalen uit Limburg
Diverse auteurs
ISBN: 90-76043-96-5
Prijs: € 19,90
 

Uitgeverij TIC uit Maastricht viert een jubileum. Het honderdste boek is verschenen. Dat heeft de titel Op de Kaart, verhalen uit Limburg gekregen. Omdat de Limburgse letteren een enorme impuls hebben gekregen door het uitgeven van deze honderd boeken. Omdat Uitgeverij TIC daarmee zijn bestaansrecht meent te hebben bewezen.

De uitgeverij benaderde elke schrijver in Limburg én Limburgers buiten de provincie die naar haar inzicht in het Nederlands kwalitatief goed proza publiceert met de vraag een verhaal te schrijven voor een verhalenbundel, die onder de titel Op de kaart wordt uitgebracht en verspreid. Bij de keuze van de auteurs werd vooral gezocht naar diversiteit in stijl, leeftijd en afkomst.

We leven in een uithoek..Uiteraard hebben wij als uitgeverij daarvan ons fort gemaakt. De respons was dan ook enorm en heeft geresulteerd in een verhalenbundel met 34 verhalen, met bijdragen van Wiel Kusters, Ton van Reen, Jacques Vriens, Ad van Iterson, Nicolette Smabers, Rosalie Sprooten, Mariet Verbong, Jacques Graus, Jo Wijnen, Hans E Mol, Carlie Stijnen, Christine Crutsen, Kreek Daey Ouwens, Rob Molin, Cor de Hoon, Frits Criens, Peter Lenssen, Annie van Gansewinkel, Peter Winkels. Willem Kurstjens, Leo Sins en Margriet Kousen. Hierin zullen ook een aantal dichters staan als prozaïsten: Frans Budé, Emma Crebolder en Quirien van Haelen.

Het aandeel van de jongeren is behoorlijk, al moeten die uiteraard nog aan hun bekendheid werken: Quirien van Haelen, Maurice Kummer, Yvonne Hensgens, Sasja Janssen, Henry de Hoon en Roman Helsinki. Peter Engels, Paul Pennartz en Marjo Schoonheim debuteren in dit boek.

 
   
 
   
 
   
©2009 Uitgeverij TIC