Home      Niet meer leverbaar      Oma Lalala en oma Fleutje LiLiLi 66
 

 

Titel: Oma Lalala en oma Fleutje
Auteur: Maurice Hinzen
Illustraties: Hélène Stürtz
LiLiLi nr 66
ISBN: 978-90-78407-55-3
Prijs: 14,90
 
Boek bestellen?
Onder Limburgse boeken/LiLiLi-beuk
 

Went Oma Fleut en Oma Lalala durch inne brif van de Mangwaesjel weëde voetjeróffe, maache ze ziech óp waeg um fiejoere wie d’r Wölles, d’r Men en angere aa tse treffe. Dan kómme ze langs de Kriebelsjtruuch, d’r Sjlauwberg, ’t Pluusje Jefluuster en d’r Peëdssjtats en maache óngerweëgs de komiesjte, wietsiegste en sjpannende zaachens mit die me ziech kan indinke.

D’r Kirchröadsjer sjriever Maurice Hinzen hat ing richtieje fantasiewelt jebouwd die kinger en jroeëse lu mitsjleeft en bejaisterd en me zouw bauw wunsje dat me zelver zoene brif van de Mangwaesjel kriet.

’t Hélène Stürtz hat doa jenauw de richtieje tseechenoenge bij jemaad.
 
Maurice Hinzen heeft een heel grappig, fantasierijk en meeslepend boek geschreven onder de titel Oma Lalala en oma Fleutje, over twee oma’s die allerlei avonturen meemaken nadat ze door de Mangwaesjel te hulp worden geroepen. Figuren als d’r Wölles en d’r Men en plaatsen als de Kriebelsjtruuch, d’r Sjlauwberg, ’t Pluusje Jefluuster en d’r Peëdssjtats geven aan dat het verhaal zich niet in het leven van alledag afspeelt. Maurice Hinzen schreef het speciaal voor zijn dochters.

Hélène Stürtz maakte er 15 prachtige tekeningen bij die er qua sfeer en uitstraling helemaal bij passen.

Het geheel werd mogelijk gemaakt door de Stichting LiLiLi. Het boek zal worden gepresenteerd op zaterdag 12 september a.s. om 14.00 uur in Boekhandel Leeskunst d’r schönefeld, Hoofdstraat 2, en om 16.00 uur in Boekhandel Deurenberg, Markt 23 in Kerkrade. Muzikale begeleiding is van de Sjtèchneëltjer waar Maurice Hinzen ook deel van uitmaakt.

De presentatie maakt onderdeel uit van de manifestatie ‘Kirchroa jeet plat’, die op die dag op en rond de markt in Kerkrade wordt gehouden.

 
   
 
   
 
   
©2009 Uitgeverij TIC