Home      TIC Boeken      Moord op recept
 

 

Titel: Moord op recept
Auteur: Henry de Hoon
ISBN: 978-94-91561-34-4
Prijs € 17,90
Nu ook als e-boek:
ISBN: 978-94-91561-48-1
Prijs € 12,99
Via alle grote webshops.
 

 
Koop uw boeken nu via www.ticshop.nl 

 
Op een stil plein in Aken wordt het lijk van een vrouw aangetroffen. Haar hersenen lijken wel gekookt. Omdat het slachtoffer in Nederland woonde, krijgt inspecteur Vriens van de recherche Vaals, het verzoek bij het onderzoek zijn Duitse collega's te helpen. Al gauw legt hij de link naar de privékliniek van prof. Dr. Fuchs, die daar experimenteert met een nieuwe therapie voor Alzheimer. Een ambitieuze studente, een onderzoeksjournalist, een workshopdocent, een Turks jongetje, en een oude dame in een bejaardencentrum beleven allemaal spannende momenten voordat het tot een bloedstollende ontknoping komt.

In deze misdaadroman zien we een andere kant van de stad Aken. Niet de bekende toeristische trekpleisters, maar de stille, mysterieuze plekken van Aken geven dit verhaal een speciale couleur locale.

'Moord op recept' is het derde deel van de Drielandentrilogie, waarbij de drie landen van de Euregio zijn vertegenwoordigd. In de drie op zichzelf staande verhalen 'Drielandenmoord' (2010), 'Moorddate' (2012) en dit 'Moord op recept' staan respectievelijk België, Nederland en Duitsland centraal.
 
Henry de Hoon (1959) studeerde in 1985 af als pianist aan het conservatorium in Maastricht. Hij is werkzaam aan het Arcus College in Heerlen. Als columnist werkt hij regelmatig mee aan het L1 programma Limburgs Land. Eerder publiceerde hij ook de romans De pont (2004) en Dood vermogen (2008). Hij won verschillende literaire prijzen.
 
   
 
   
 
   
©2009 Uitgeverij TIC