Home      Andere boeken      Maria Meditaties
 

 

Titel: Maria Meditaties
Auteur: Arnold Schilder
Tekeningen van Teun Swinkels
ISBN: 978-90-78407-96-6
Prijs: € 9,90 
 
Boek bestellen?
Onder Nederlandse boeken/andere boeken
 
 
Arnold Schilder (Utrecht, 1948) groeide op in een streng gereformeerd-vrijgemaakt milieu. Geleidelijk groeide hij toe naar een actief oecumenisch bestaan in zijn woonplaats Almere.
In de jaren negentig werkte hij als part-time hoogleraar accountantscontrole wekelijks in Maastricht. In alle vroegte liep hij dan graag een kwartiertje de Onze Lieve Vrouwebasiliek binnen. Hij werd getroffen door de grote expressie van menselijk lijden en ontferming in de Middeleeuwse Pieta, het beeld van Maria en haar stervende Zoon. De mijmeringen daarover resulteerden in dit boekje ‘Maria Meditaties’.

 

Prof.dr Arnold Schilder (RA) werkte (na een theologiestudie) lange tijd in de accountancy en vervolgens het bankentoezicht. Sinds 2009 is hij de full time voorzitter van de IAASB te New York, die de wereldwijde regels voor accountantscontroles bepaalt.
Over dit boekje zegt hij: ‘Temidden van al mijn omzwervingen in de wereld besef ik steeds meer, hoezeer deze Maria Meditaties mij bepaalden bij wat echt belangrijk is.’

 

Architect en tekenaar Teun Swinkels, (Maastricht, 1934) verzorgde de pentekeningen in deze bundel. Op hun manier proberen zij de gewijde stilte en het gebroken licht in de Onze Lieve Vrouwebasiliek te verbeelden.
 
Pastoor Alphons Kurris van de OLV-basiliek schreef bij het geheel een introductie.
 

 

 
 
 
   
 
   
 
   
©2009 Uitgeverij TIC