Home      Kookboeken      Limburg op z'n lekkerst
 

 

Wil en Netty Engels-Geurts
Limburg op z'n lekkerst
Kookboek
ISBN: 978-90-76043-82-1
Prijs: € 14,90
8e druk
 
Boek bestellen?
Onder Kookboeken

 

 

 
 

Waarom een boek met Limburgse gerechten?
Geboren en getogen in Limburg, met een voorliefde voor gebruik van ons eigen dialect, een obsessie voor koken en een behoorlijke dosis chauvinisme, dat zijn de ingrediënten voor dit Limburgs kookboek. Het eerste boek 'Bokeskook, 'n opzat, moorevlaai' is inmiddels gevolgd door vele andere. Alleen, jammer genoeg, ze zijn uitverkocht.
Waar we twintig jaar geleden aan begonnen, het verzamelen en publiceren van Limburgse gerechten, heeft weerklank gevonden. Steeds vaker worden we gebeld, vraagt men informatie, wil men ook eens zo'n traditioneel gerecht gaan bereiden. Een nieuw kookboek mag dus niet uitblijven.
In dit boek staan recepten die al eerder gepubliceerd zijn, vaak aangevuld met nieuwe informatie, of gewijzigd, maar natuurlijk ook een aantal waarvan we bij het schrijven van onze vorige boeken niet op de hoogte waren. Of recepten waarvan we toen nog niet wisten of ze wel echt 'Limburgs' waren.
Voor dialectsprekers hebben we dit keer een aantal recepten in de taal van de plaats waar het recept oorspronkelijk vandaan komt, opgenomen. Een Nederlandse vertaling is bijgevoegd voor allen die het dialect nog niet voldoende beheersen.
Wil en Netty Engels-Geurts

 
   
 
   
 
   
©2009 Uitgeverij TIC