Home      Kookboeken      Koken met Limburgs bier
 

 

Titel: Koken met Limburgs bier
Auteurs: Wil en Netty Engels-Geurts
ISBN: 978-90-78407-42-3
Prijs: 19,90
Tweede verbeterde druk september 2013 
 
Boek bestellen?
Onder Kookboeken
 

Limburg is de provincie met de meeste brouwerijen, zowel in Belgisch als in Nederlands Limburg. Vandaar dat er ook heel veel biervariëteiten bestaan die het koken ermee uiterst interessant en aantrekkelijk maken. Wat dunkt u van de speciale bieren van Brand, Alfa, Gulpener Bier, Hertog Jan, De Leeuw Bier en Lindeboom, De Natte Gijt, De 7e hemel en de De Fontein, maar ook Brouwerij Wilderen, Brouwerij Sint Jozef, Brouwerij Kerkom, Martens, Maes Alken, Abdijbrouwerij Ter Dolen en Trappistenbier van de Achelse Kluis? Al deze brouwers hebben meegedaan om de beste bieren in de lekkerste gerechten te krijgen.

Wil en Netty Engels-Geurts zijn pioniers in de Limburgse keuken. Niet alleen hebben ze een enorme kennis van de culinaire geschiedenis van deze provincie, ze hebben in de loop der jaren een reeks boeken uitgebracht waarin ze deze ook vastleggen. Koken met Limburgs bier voegt een extra smaak aan het eten toe. Van de alcohol blijft niets over, want die vervliegt. Vandaar dat koken met bier extra lekker is en bestaande gerechten soms bijna geheel nieuw laten lijken.

In dit boek hebben ze zowel traditionele gerechten met bier beschreven alsook nieuwe recepten bedacht om de heerlijke Limburgse bieren het best tot hun recht te laten komen.

Van hun hand verscheen eerder bij Uitgeverij TIC:
Limburg op z'n lekkerst
Vlaai en ander Limburgs gebak
Zelf brood bakken
Limburgs op de kaart

 
   
 
   
 
   
©2009 Uitgeverij TIC