Home      LiLiLi Beuk      Duvel oes e dues-je LiLiLi 50
 

 

Titel: Duvel oes e dues-je
Auteur: Paul Weële
ISBN: 90-76043-94-9
Prijs € 16,90
 

De Kerkraadse auteur Paul Weële heeft een nieuwe roman geschreven. Het boek heeft de titel ‘Duvel oes e dues-je’ gekregen en verschijnt als 50-ste deel in de Limburgse Literaire Lies. Het gouden jubileum van de LiLiLi is ook het zilveren jubileum van Paul Weële gevierd, want met deze uitgave viert hij zijn 25-jarig jubileum als dialectauteur.

In 1980 verscheen Tsoeker óp de Miemele, een onderhoudende roman over de familie Miemel. Een roman die samen met Ing Miemel an d’r Biereboom en Miemelebitter en Broamelezus de trilogie Miemelfiemel vormt.

Daarna verscheen er boek na boek van de Kerkraadse auteur. Vijf jaar geleden publiceerde hij nog ‘t Wiefje, dat als Snoepvrouwtje ook als Nederlandstalig boek verscheen, een unicum dat een dialectboek naar het Nederlands wordt vertaald. Hij maakte verder furore als liedjesschrijver voor Weerwaas en toneelschrijver van enkele musicals en theaterstukken. Paul Weële is op dit moment ook hoofdredacteur van het Veldeke-blad.

Duvel oes e dues-je is een eigentijdse roman, een thriller over jonge mensen, verliefdheid, onzekerheid over de toekomst. Een boek over duivels en engelen, vrienden en vijanden in de huidige, moderne maatschappij.

 

 
   
 
   
 
   
©2009 Uitgeverij TIC