Home      Niet meer leverbaar      De menswording
 

 

Titel: De Menswording
Auteur: Jan Corstjens
ISBN: 978-90-78407-18-8
Prijs: € 12,50
UITVERKOCHT
 

Een gedichtenbundel over het wonder van Christus van Jan Corstjens

De gedichtenbundel De Menswording van de Thornse dichter Jan Corstjens werd gepresenteerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Thornse Abdijkerk St Michael. Het eerste exemplaar kreeg bisschop Wiertz. De opbrengst van het boek komt ten goede aan het Restauratiefonds van de Kapel onder de Linden.

Jan Corstjens uit Thorn is een dichter met het penseel: kleuren, stemmingen, fijne woordspelingen en boven alles ritme. Vaak zijn de natuur en de mens zijn inspiratiebronnen. Eerder schreef hij "Kind in Thorn" en "Het blauwe Huis/’t Blauw hoes" (als LiLiLi 48).  De Menswording is een groot eigentijds religieus gedicht.

"Jan Corstjens schrijft lichtvoetig - alsof hij de woorden toevallig tegenkomt en maar net 'aanraakt' om ze behoedzaam aan het papier toe te vertrouwen; gauw, voor hij er spijt van krijgt. De dichter lijkt zijn woorden op een goudschaaltje te wegen en nauwkeurig te tellen. Het mag van deze dichter altijd wel iets minder zijn. Een dichter dus die zorgvuldig met woorden omgaat, al vindt hij ze kennelijk met groot gemak."
Jan Bontje over Het blauwe huis


Het laatste stuk
voor dat Hij werd gezien
met ons
ging Hij alleen
de golvende woestijn
gelouterd
open
voor de afgrond van het Niets
dat Licht is
begin
on noembaar
niets dan licht

 
   
 
   
 
   
©2009 Uitgeverij TIC