Home      Niet meer leverbaar      De geheimzinnige dansschoentjes
 

 

De geheimzinnige dansschoentjes
van Ton van Reen
Illustrator: Maastrichtse kinderen
ISBN: 90-78407-05-0
Prijs: € 14,90
 
Boek bestellen?
Onder Nederlandse boeken/andere boeken
 

Unieke uitgave van prentenboek Ton van Reen

Kinderboekenschrijver Ton van Reen heeft samen met honderden Maastrichtse schoolkinderen een prentenboek geschreven. Het boek heeft de titel ‘De geheimzinnige dansschoentjes’ gekregen en is geïllustreerd met tientallen kleurentekeningen.

Ton van Reen is op vier Maastrichtse basisscholen gaan vertellen. Het verhaal luidde ‘De geheimzinnige dansschoentjes’ en van de leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de Openbare School Binnenstad, De Montessorischool Binnenstad, Basisschool Wijck en basisschool St Aloysius werd gevraagd tekeningen te maken die een enkel beeld uit verhaal zouden illustreren.

Dat waren spannende sessies. Ton van Reen is een meesterverteller en hij weet de kinderen als geen ander mee te slepen in een spannend verhaal. En spannend is het verhaal van ‘De geheimzinnige dansschoentjes’ zeker. Het gaat over Mieke die elke zaterdag oom Jan helpt op de rommelmarkt en daarbij heel oude rijgschoenen ontdekt, die een heel aparte geschiedenis kennen en een eigen leven leiden.

Naar aanleiding van het verhaal werden honderden tekeningen gemaakt die door vormgever Luiz Oliveira en de auteur werden bekeken en beoordeeld. Van de honderden tekeningen werd een selectie gemaakt van de meest geschikte voor het boek.

Aangezien het boek speciaal ter gelegenheid van de opening van de nieuwe boekwinkel in de Dominicanerkerk werd gemaakt, is ervoor gezorgd het boek een heel Maastrichtse sfeer mee te geven.

Het resultaat mag er zijn. Het is een fraai in kleur uitgegeven boek van 32 pagina’s geworden met een harde kaft dat zowel als leesboek als voorleesboek geschikt is voor kinderen van groep 5 tot en met 8.

Op donderdag 23 november om 13.15 uur begint de presentatie van het boek in Selexyz. Daarvoor zijn uiteraard alle kinderen uitgenodigd die aan het boek hebben meegewerkt. De scholen hebben hun komst alvast aangekondigd. Ton van Reen zal in het middelpunt staan van deze bijzondere presentatie. Alle tekeningen die door de kinderen zijn gemaakt zullen in een speciale expositie worden getoond.

 
   
 
   
 
   
©2009 Uitgeverij TIC